Sfaturi pentru întreținerea optimă a ușilor de exterior  

Pentru a asigura o funcționare optimă și o durată lungă de viață a acestor uși, este esențial să le acordați atenția necesară în ceea ce privește întreținerea. În acest articol, vă prezentăm câteva sfaturi practice pentru a vă ajuta să mențineți ușile de exterior cu termopan, în condiții excelente.

  • Curățarea regulată

Curățarea frecventă a ușilor din PVC este primul pas către întreținerea optimă. Folosiți o soluție de apă călduță și detergent slab pentru a curăța suprafața ușilor. Evitați utilizarea produselor chimice agresive, care ar putea deteriora stratul de protecție al PVC-ului (acetonă, diluant, benzină etc.). Cu o lavetă moale sau o burete, ștergeți ușa pentru a îndepărta praful, murdăria sau eventualele pete.

  • Inspectați etanșările și garniturile

Etanșările și garniturile de la ușile termopan joacă un rol important în izolația termică și fonică. Periodic, verificați starea acestora pentru eventuale deteriorări sau semne de uzură. Dacă observați crăpături sau deformări, este recomandat să înlocuiți aceste componente pentru a menține performanțele ușii.

  • Lubrifierea balamalelor și sistemelor de închidere

Pentru a asigura o funcționare fluentă a ușilor, lubrifiați periodic balamalele și sistemele de închidere. Utilizați un ulei special destinat acestui scop sau un lubrifiant cu silicon. Asigurați-vă că nu exagerați cu lubrifiantul pentru a evita acumularea de praf și murdărie.

  • Protecția împotriva radiațiilor UV

Razele solare pot deteriora treptat suprafața ușilor de PVC. Pentru a preveni decolorarea sau degradarea, alegeti usile Helios infoliate cu folii speciale multistrat, cu protectie UV si garantie a foliei de 15 ani.

  • Evitați utilizarea agresivă

Orice lovituri sau zgârieturi asupra suprafeței ușilor termopan trebuie minimizate, pe cât posibil. Deși PVC-ul este un material rezistent, supunerea lui la stres excesiv poate duce la deteriorări. Fiți atenți atunci când mutați obiecte voluminoase sau grele în apropierea ușii.

  • Îngrijirea sistemului de deschidere

În cazul ușilor glisante sau rabatabile, asigurați-vă că șinele și mecanismele de deschidere sunt curate și lubrifiate pentru a evita blocajele și uzura prematură.

  • Reparați prompt eventualele defecțiuni

Dacă observați că ușa prezintă defecțiuni sau probleme, cum ar fi scurgeri de aer sau apă, zgomote neobișnuite sau dificultăți în deschidere și închidere, este recomandat să acționați prompt și să solicitați serviciile unui specialist pentru reparații.

În final, trebuie să reținem că întreținerea ușilor de exterior din PVC este esențială pentru a le menține în stare bună de funcționare și pentru a prelungi durata lor de viață. Prin urmarea regulată a acestor sfaturi simple, vă puteți bucura de beneficiile oferite de ușile de PVC pentru mult timp în viitor.

La HELIOS poți comanda uși termopane de exterior într-o varietate de forme și culori, la prețuri accesibile. Alege modelul de sticlă dorit, feronerie, accesoriile și culorile potrivite. Descoperă variantele de uși termopan de exterior sau contactează-ne prin formularul disponibil pe ferestrehelios.ro!

Previous post Ce elemente să iei în considerare înainte de a alege o baterie de bucătărie de la Grohe?
Next post 7 motive pentru care să investești într-un cos de fum din inox