Ploiestiul este singurul oras din Romania care va incepe proiecte de eficientizare energetica la case

Primăria Municipiului Ploiesti, împreună cu Agenția pentru Eficiență Energetică și Energii Regenerabile “AE3R Ploiești-Prahova”, participă la Proiectul European LIFE ReHABITA, alături de reprezentanți ai municipalității din Lorca – Spania, ca și coordonator. De asemenea, în proiect sunt implicate și municipalitățile Plovdiv – Bulgaria, Saldus – Letonia și Gospić – Croația.

Pentru a reduce lipsa accesului la servicii energetice moderne, proiectul, care se va derula pe o perioadă de 4 ani, începând cu luna august a anului în curs, va avea ca scop principal promovarea renovărilor energetice profunde ale stocului de clădiri ale UE, recunoscut ca fiind ineficient din punct de vedere energetic.

„În ultimii ani am implementat proiecte privind eficiența energetică doar la unitățile locative din blocuri. Nu este drept față de ploieștenii care locuiesc la case, iar pe noi ne preocupă confortul tuturor ploieștenilor. De aceea, am reușit să fim  primul oraș din România și printre cele cinci din Europa care vom demara proiecte de renovare și reabilitare energetică a caselor individuale. Este un proiect pilot în România pe care ne dorim să îl dezvoltăm și să devină un exemplu de bune practici”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Proiectul LIFE ReHABITA este finanțat de către Comisia Europeană, prin Apelul de Proiecte LIFE 2022 și are o valoare totală de 1 948 986.81 euro, din care 128 220.24 euro – buget alocat Municipiului Ploiești.

Astfel, prin intermediul proiectului LIFE ReHABITA se va înființa, la nivelul Municipiului Ploiești, un birou de asistență, prin intermediul căruia cetățenii vor avea acces la informațiile legate de etapele de renovare a clădirilor în care locuiesc. În acest fel, cei care își doresc să locuiască într-o casă eficientă, din punct de vedere energetic, se pot prezenta la acest birou unic, unde personalul abilitat le va oferi soluții inovatoare privind eficiența energetică, precum și informații privind mecanismele de finanțare a acestor proiecte.

Lista completă a partenerilor implicați în proiect:

1. AYUNTAMIENTO DE LORCA (ES) –  Coordonator

2. SUELO Y VIVIENDA DE LORCA S.A. (ES) – Afiliați

3. EUROVERTICE CONSULTORES SL (ES) – Partener

4. PRIMĂRIA MUNICIPIULUI PLOIEȘTI – Partener

5. AGENȚIA PENTRU EFICIENȚĂ ENERGETICĂ ȘI ENERGII REGENERABILE (RO) – Partener

6. Saldus novada pasvaldiba (LV) – Partener

7. EKODOMA (LV) – Partener

8. Grad Gospic (HR) – Partener

9. DRUSTVO ZA OBLIKOVANJE ODRZIVOG RAZVOJA (HR) –  Partener

10. ENERGY AGENCY OF PLOVDIV ASSOCIATION (BG) – Partener

11. OBSHTINA PLOVDIV (BG).

Articolul Ploiestiul este singurul oras din Romania care va incepe proiecte de eficientizare energetica la case a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

Previous post <em><strong>Un producător de sucuri naturale oferă cătinei noi orizonturi! Preparate culinare, deserturi și băuturi energizate, pe baza produsului recunoscut pentru creșterea imunității</strong></em>
Next post Te plictisești acasă? TOP 5 lucruri pe care să le faci