Ce este răspunderea civilă profesională și cum te poate ajuta o asigurare de acest tip în cariera ta?

Există tot mai multe profesii care, prin natura meseriei, pot prezenta mai multe riscuri atunci când vine vorba de răspunderea civilă profesională. Astfel, fie că are consecințe asupra carierei tale sau chiar a afacerii proprii, trebuie să te asiguri că îți iei toate măsurile necesare pentru a fi în siguranță. Vei afla din acest articol ce este răspunderea civilă profesională, căror profesii se aplică și cum poți să închei asigurarea potrivită cazului tău. 

Ce înseamnă răspunderea civilă?

Răspunderea civilă este responsabilitatea legală pentru o plată către o terță parte vătămată, ca urmare a încălcării unei legi civile, a delictelor sau a încălcării contractului. Răspunderea civilă diferă de răspunderea penală prin faptul că încălcarea clauzelor delictuale sau contractuale nu supun partea responsabilă la pedepse pentru o infracțiune, deși răspunderea civilă poate include și daune bănești punitive sau alte forme de executare judiciară. 

De ce ai nevoie de o asigurare de răspundere civilă profesională?

În desfășurarea activității tale pot exista pretenții pentru despăgubiri în cazul în care au existat prejudicii aduse clienților tăi. Deși nimeni nu își dorește să se afle într-o asemenea situație, fiecare profesionist trebuie să fie pregătit pentru neprevăzut. În acest fel, diminuează considerabil riscurile, fie că este vorba de cariera proprie sau de un business

Printre cele mai întâlnite profesii pentru care se pot încheia astfel de asigurări se numără  avocații, notarii publici și consilierii juridici, intermediarii de credite, contabilii și auditorii financiari, arhitecții și inginerii, precum și practicienii în insolvență și evaluatori ANEVAR. În funcție de nevoile tale, poți găsi toate informațiile despre asigurarea de răspundere civilă profesională de aici și poți încheia o asigurare personalizată pe tipul profesiei tale la Allianz Țiriac, unde vei poți găsi, de asemenea, și asigurări de erori și omisiuni ale profesionistilor din domeniul IT&C. 

Ce îți oferă o asigurare de răspundere civilă profesională?

Dincolo de siguranța de a-ți face meseria cu pasiune și grijă pentru cei din jurul tău, o astfel de poliță îți oferă protecție financiară pentru prejudiciile cauzate neintenționat prin încălcarea obligațiilor specifice profesiei tale. În plus, te vei putea bucura de o credibilitate mai mare în relația ta cu beneficiarii serviciilor tale care vor avea mai multă încredere în tine. 

Dacă faci parte din lista de profesii menționate mai sus, atunci ești conștient de faptul că există situații care nu depind neapărat de abilitățile tale profesionale. Asta nu înseamnă că trebuie să-ți pui în pericol toată cariera și posibilitatea de a profesa în continuare din cauza incapacității de plată, de exemplu. Informează-te despre felul în care o asigurare de răspundere civilă profesională poate contribui la succesul tău. 

Sursa foto: Pexels.com

Previous post <strong>Care sunt principalele avantaje ale folosirii țevii gofrate în proiectele tale</strong>
Next post Un nou orizont, un nou Simpozion International de Sculptura… ACELASI MAESTRU- EUGEN PETRI. De data asta, in Columbia!