3 idei de aranjamente pentru grădina ta pe care să le faci primăvara asta

Primăvara este un prilej bun să scoți uneltele de la naftalină și să te reapuci de grădinărit. Dacă te bucuri de o grădină propria, atunci s-ar putea ca această activitate să fie una foarte relaxantă și plăcută. Dacă ești iubitor sau iubitoare de flori și plante, atunci trebuie neapărat să vezi aceste 3 idei de aranjamente pe care le poți realiza în propria curte. O pată de culoare îți va înveseli zilele și îți va încânta ochii oricând arunci o privire spre decorațiunile realizate. 

Vezi AICI cele 3 idei de aranjamente ideale pentru înfrumusețat grădina

  1. Fă niște ghivece inedite

Primăvara asta este momentul ideal de a-ți decora grădina cu niște piese interesante și diferite. Dacă nu vrei să te complici foarte mult și vrei să îmbini utilul cu plăcutul, atunci varianta alegerii sau creării unor ghivece diferite este exact ce ai nevoie. Folosește ce ai prin gospodărie. O idee tare ochioasă ar fi să folosești niște anvelope vechi, pe care le poți vopsi într-o nuanță veselă de galben și pe care să le umpli cu răsaduri de semințe de flori de pe hectarul.ro, iar o alta ar fi să folosești un butuc mai mare, pe care să-l scobești la interior și să-l umpli cu pământ și florile tale preferate. Ideea e să fii cât mai creativ cu elementele pe care le ai deja acasă și să le dai un alt scop de utilizare. 

  1. Crează o arcadă verde

O altă idee pentru decorarea grădinii ar fi să creezi o arcadă verde care să dea o pată de culoare grădinii tale. Vei avea de nevoie de niște recuzită cu care să creezi baza arcadei, adică niște tije și niște sărmă sau plasă. Astfel ai un suport pe care urmează să-l îmbraci în plante verzi. Ferigile sunt opțiuni bune pentru un astfel de suport, fiind genul de plante „cățărătoare”. Dar dacă nu vrei să aștepti atât de mult timp, poți să decorezi cu frunze și flori din grădina ta, singurul defect al acestei variante este acela că nu va rămâne pentru o perioadă foarte lungă. 

  1. Folosește scara pe post de suport pentru plante

Cea de-a treia idee pentru decorat grădina ar fi să ai un suport pentru ghivece, cum ar fi o scară din lemn. Elemente decorative din lemn se vor integra foarte natural în peisajul grădinii tale și reprezintă variante numai bune pentru decor. O scară sprijinită lângă gard poate să funcționeze bine, iar pe lângă plante poți pune diverse alte obiecte decorative, care să dea un aer diferit acelui colț din grădina ta. 

Așadar, acestea au fost cele 3 idei pentru decorațiuni interesante pe care le poți realiza primăvara asta în grădina ta. Fie că alegi să te folosești de niște obiecte pe care le ai prin casă sau faci un proiect interesant de tip DIY, ideea este să aduci o pată de culoare în spațiul respectiv pentru a te bucura și mai mult de natura din propria gospodărie. 

Sursă foto: unsplash.com

Previous post Este unicat in Transilvania si devine o emblema a institutiilor medicale dedicate copiilor!
Next post Top 3 activități de făcut afară împreună cu copilul, departe de toate ecranele de acasă