Ultima rectificare de buget din acest an va fi una POZITIVA!

[ad_1]

Guvernul României a finalizat analiza pentru ultima rectificare bugetară din acest an.

Potrivit surselor guvernamentale, rectificare va fi una pozitivă. Concret, se preconizează o creștere a veniturilor bugetului general consolidat cu 500 milioane de lei.

Deficitul bugetului scade de la 5,84 la sută la 5,74 la sută.

Rectificarea asigură toate sumele necesare pentru plata drepturilor salariale și a celor din sfera asistenței sociale, precum și pentru buna funcționare a tuturor instituțiilor publice, până la sfârșitul anului.

Totodată, s-a decis crearea cadrului legal pentru creșterea gradului de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru a permite plata serviciilor de transport, distribuție și furnizarea energiei termice pentru populație în sistem centralizat.

Guvernul tranmsite că va continua procesul de elaborare a proiectului de buget pentru anul viitor, astfel încât aprobarea acestuia să poată avea loc în prima jumătate a lunii decembrie.

Articolul Ultima rectificare de buget din acest an va fi una POZITIVA! apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Previous post Campanie-maraton de donare de sange, la Consiliul Judetean Timis
Next post Viceguvernatorul BNR, Leonardo BADEA: „Educatia financiara – instrument de consolidare a rezilientei populatiei si a stabilitatii financiare in contextul crizelor suprapuse”