Strada Wilson: Bucurestii, in perioada interbelica. Fotografie de Colectie, emblematica pentru o vreme de poveste

[ad_1]

Strada Wilson. La un pas de centru Bucureștilor. Cele două blocuri cu armonii inspirate din Art Deco, proiectate de arhitectul State Baloșin, în toată măreția lor de la sfârșitul anilor ‘30.

Pe strada Wilson de atunci, Dem Dobrescu acum, nu mai trec nici căruțele, felinarele sunt doar în fotografiile de demult, vremurile și orașul s-au schimbat, dar blocurile Wilson și Pherekide au rămas. Cu tot cu amintirile de altădată…

Dar ce fotografie, ce armonie între toate, ce „peisaj” urban, grăind în miezul Micului Paris…

„Anul 1935. Ce frumusețe pentru acei ani! Suntem pe strada Wilson( apoi Kirov, Onești, actuală Dem I. Dobrescu) cu vedere spre Bulevardul Ion C. Brătianu (actual Nicolae Bălcescu). Tot ce vedem în fotografie poartă semnătura arhitectului State Baloșin. Blocul Wilson Palace( Creditul Agricol) și Blocul Pherekyde sunt clădiri-reper ale Bucureștiului. State Baloșin a reușit să dea arhitecturii sale o expresie modernă, adesea complexă, nuanțată cu rafinament. Clădirile sale demonstrează o maturitate în gândire fiind întruchipări reprezentative ale modernismului. Arhitectul a fost un om simplu de la țară, dar cu o inimă foarte mare. Mai rar așa oameni!” (Daniel Crăițoiu)

Fotografie realizată de legendarul Willy Pragher.

Sursă foto: Bucureștiul De Altadată/Facebook

Articolul Strada Wilson: Bucurestii, in perioada interbelica. Fotografie de Colectie, emblematica pentru o vreme de poveste apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]

Source link

Previous post Strada Wilson: Bucurestii, in perioada interbelica. Fotografie de Colectie, emblematica pentru o vreme de poveste
Next post A fost ALERTA la Valea Calugareasca! O racheta a cazut peste o casa, in loc sa… dea iama in nori!