Lipsa locurilor de parcare, infrastructura precară și traficul dificil: obstacolele cheie pentru turiștii din Brașov

Brașovul este una dintre destinațiile turistice preferate din România. Cu toate acestea, un studiu desfășurat în perioada august-septembrie 2023 realizat de CazareBrasov.ro numit „Susținem turismul în Brașov” dezvăluie că experiența turiștilor în acest oraș poate fi umbrită de anumite provocări semnificative. Participanții la chestionar au fost proprietari de hotel (15%), de vile sau pensiuni (57%) și administratori ai proprietăților care funcționează în regim hotelier (28%). Aceștia au fost întrebați despre dificultățile pe care le întâmpină turiștii în timpul șederii lor în Brașov, dar și provocările cu care se confruntă ei, atunci când vine vorba de administrarea cazărilor lor.

  1. Lipsa locurilor de parcare

Peste 20% dintre turiștii chestionați au indicat că una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă în Brașov este lipsa locurilor de parcare, în special în zona Centrul Civic. Această problemă se manifestă și în alte părți ale orașului, în ciuda eforturilor pentru a oferi soluții de parcare publică. Turiștii s-au plâns că serviciile de parcare publică sunt ineficiente și deseori costisitoare, făcând dificilă explorarea orașului cu mașina personală. Unul dintre respondenți a declarat: „Una dintre cele mai mari provocări întâmpinate de către turiștii noștri este lipsa locurilor de parcare în zona Centru Civic, chiar și contra-cost.”

  1. Infrastructura deficitară

Aproximativ 18% dintre turiști au subliniat că Brașovul se confruntă cu o infrastructură deficitară. Ei au menționat că există insuficiente modalități de transport și cele existente sunt considerate ineficiente și datate. Acest aspect afectează experiența turiștilor în explorarea orașului, inclusiv vizitarea obiectivelor turistice. Problemele includ lipsa transportului în comun eficient și a pistelor de biciclete. De asemenea, turiștii s-au plâns de lucrările rutiere desfășurate în perioadele de vârf, ceea ce contribuie la accentuarea problemei traficului.

  1. Traficul dificil

La fel ca infrastructura, traficul reprezintă o preocupare majoră pentru turiști, fiind menționat de aproximativ 18% dintre cei chestionați. Problemele de trafic sunt vizibile în multe zone din Brașov, cele mai mari ambuteiaje fiind înregistrate în zonele Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni și Valea Prahovei în general. Lipsa autostrăzilor care să asigure o legătură eficientă între centura Brașovului și alte regiuni ale țării este o problemă semnificativă. Conform studiului, turiștii petrec adesea mai mult de 4 ore în trafic pentru a parcurge o distanță de 160 de kilometri.

Acestea nu sunt singurele probleme cu care se confruntă turiștii în Brașov. Pentru a afla și celelalte provocări întâmpinate, precum și dezavantajele turismului din Brașov din perspectiva hotelierilor, accesați aici raportul detaliat al studiului.

Studiul realizat de CazareBrasov.ro subliniază importanța identificării și soluționării acestor probleme pentru a asigura o experiență de neuitat pentru turiștii care vizitează Brașovul. Orașul are un potențial turistic extraordinar, dar este esențial ca autoritățile locale să se concentreze asupra gestionării locurilor de parcare, modernizării infrastructurii și soluționării problemelor legate de trafic pentru a îmbunătăți experiența turiștilor și a menține Brașovul drept o destinație de top în România.

CazareBrasov.ro este o platformă destinată atât proprietarilor de cazare care vor să își înscrie hotelul, vila sau pensiunea pentru o vizibilitate și promovare într-un portal relevant pentru publicul lor țintă, dar și pentru turiștii dornici de o cazare în Brașov sau în împrejurimile acestuia.

Previous post Ce trebuie sa stii despre scoala de soferi categoria D
Next post Secrete pentru succesul în afaceri: Sfaturi de la lideri de opinie din domeniul antreprenoriatului