Descoperă frumusețile naturii din jurul Brașovului: Cele mai frumoase trasee de drumeții și zone pentru picnic în jurul orașului.

Brașovul este o destinație turistică populară, în special datorită peisajului natural impresionant care îl înconjoară. În acest articol, vom explora cele mai frumoase trasee de drumeții și zone pentru picnic în jurul orașului.

  1. Munții Piatra Craiului: Situat la nord-vest de Brașov, Munții Piatra Craiului oferă unele dintre cele mai impresionante peisaje din România. Parcul Național Piatra Craiului este cunoscut pentru traseele spectaculoase de drumeții, cum ar fi traseul din Șaua Funduriței la Vârful Piatra Craiului. Aici poți să admiri peisaje deosebite și să te bucuri de aerul curat al muntelui.
  2. Munții Bucegi: La sud de Brașov se află Munții Bucegi, o zonă montană spectaculoasă, ce oferă trasee de drumeții pentru toate nivelurile de pregătire fizică. Unul dintre cele mai populare trasee este cel de la Cabana Malaiesti până la Vârful Omu, cea mai înaltă vârf de pe creasta principală a Munților Bucegi.
  3. Canionul 7 Scări: Situat la aproximativ 20 de kilometri de Brașov, Canionul 7 Scări este o atracție turistică populară și oferă o experiență deosebită pentru iubitorii de natură. Canionul este alcătuit din șapte trepte sculptate în stâncă și este traversat de un râu care curge de la munte. Traseul prin canion este ușor accesibil și poate fi parcurs în aproximativ 2 ore.
  4. Cheile Râșnoavei: Cheile Râșnoavei sunt o altă atracție turistică populară situată la aproximativ 25 de kilometri de Brașov. Cheile sunt alcătuite din stânci calcaroase impunătoare și râul Râșnoavei curge prin mijlocul lor. Aici poți să te bucuri de peisaje deosebite și să urmezi un traseu de drumeții accesibil pentru toate nivelurile de pregătire fizică.
  5. Pădurea Tătarului: Situată la aproximativ 10 kilometri de Brașov, Pădurea Tătarului este o zonă de pădure spectaculoasă, ce oferă trasee de drumeții pentru toate nivelurile de pregătire fizică. Aici poți să te plimbi prin pădure și să descoperi peisaje frumoase și o varietate de specii de plante și animale.
Previous post Sfaturi pentru a-ți păstra mașina curată și bine întreținută
Next post Învață istoria orașului Brașov: Cele mai interesante obiective turistice și muzee care îți dezvăluie povestea orașului.