Cele mai bune plante și flori pentru a atrage fluturii și alte insecte utile în grădină

Atrageți fluturii și alte insecte utile în grădina voastră cu ajutorul plantelor și florilor potrivite. Fluturii și alte insecte utile joacă un rol important în polenizarea culturilor și menținerea unui echilibru ecologic în grădină. În acest articol, vă prezentăm cele mai bune plante și flori pentru a atrage fluturii și alte insecte utile în grădină.

  1. Lavanda: Lavanda este o plantă cu flori parfumate, care atrage o mulțime de fluturi și albine. Planta poate fi cultivată în ghivece sau direct în grădină și este ușor de întreținut.
  2. Monarda: Monarda, cunoscută și sub numele de „menta de munte”, este o plantă perenă cu flori în formă de tubulară de culoare roșie, roz sau violet. Atrage o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine, fluturi și gândaci.
  3. Mușcate: Mușcatele sunt flori care vin într-o varietate de culori și arome. Atrage o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine, fluturi și gândaci.
  4. Salvia: Salvia este o plantă care vine într-o varietate de culori, inclusiv albastru, roz și mov. Atrage o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine, fluturi și gândaci.
  5. Zambile: Zambilele sunt flori primăvăratice care vin într-o varietate de culori, inclusiv alb, roz și galben. Atrage o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine, fluturi și gândaci.
  6. Brusturele: Brusturele este o plantă care crește în medii umede și umede. Atrage o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine, fluturi și gândaci.
  7. Trandafiri: Trandafirii sunt flori frumoase și populare care atrag o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine și fluturi.
  8. Crizanteme: Crizantemele sunt flori perene care vin într-o varietate de culori și arome. Atrage o mulțime de fluturi și alte insecte utile în grădină, inclusiv albine, fluturi și gândaci.
Previous post Cum să-ți amenajezi grădina pentru a obține o recoltă bogată în sezonul de vară
Next post Sfaturi pentru îngrijirea gazonului și păstrarea acestuia verde și sănătos