Cascada Moara Dracului: descoperă spectacolul naturii din inima Transilvaniei


Cascada Moara Dracului este o bijuterie a naturii mai puțin cunoscută de turiști. Dacă te afli în zona Branului merită să faci o drumeție să vezi lucirile căderii de apă cu înălțimea de 20 de metri și să admiri peisaje care-ți taie răsuflarea.

Localizare, traseu și recomandări de drumeție

Cascada Moara Dracului, suplă și înaltă, este formată de apele râului Șimon în Valea Gaura, în partea de vest a Munților Bucegi, la o altitudine de 1.575 metri.

Ca să ajungi acolo trebuie să pornești de la capătul satului Șimon din comuna Bran. Ai de parcurs cam 7 kilometri la dus și tot atâția la întors, ceea ce face în total o excursie de 4-6 ore, în funcție de ritmul de mers și de lungimea pauzelor.

Îți recomandăm să porți încălțăminte și îmbrăcăminte de drumeție și să nu pornești la drum pe vreme rea. Ia-ți alimente și apă, fiindcă nu vei avea de unde să te aprovizionezi.

Dacă vrei să scurtezi durata drumului poți merge cu mașina din Șimon până la prima barieră, la intrarea în Parcul Natural Bucegi. De acolo accesul auto este interzis.

Traseul este mediu ca dificultate, recomandat persoanelor cu o condiție fizică destul de bună. Vei avea de urcat aproximativ 45 de minute prin pădure pe o pantă abruptă. Aceea este cea mai dificilă porțiune a drumului, dar vei fi răsplătit cu peisaje extraordinar de frumoase și o atmosferă de poveste.

După urcușul abrupt mai ai de mers preț de vreo 20 de minute pe o pantă lină și apoi intri în Poiana Gaura, care se deschide luminoasă în Valea Gaura, cea mai mare vale glaciară din munții Bucegi, străjuită de versanții Gălbinarelor Găurii la nord și ai Guțanului la sud.

Drumul este bine marcat și presărat cu indicatoare, așa că e greu să te rătăcești. De la Poiana Gaura mai ai de mers 15 minute până la Cascada Moara Dracului. Urmează marcajul cu cruce roșie și în curând vei vedea cascada în toată splendoarea ei.

Șuvoaiele lungi de apă cad de la 20 de metri înălțime peste pietrele de la bază și apoi se fac nevăzute, intrând în cursul unui râu subteran. Vegetația abundentă ornează peisajul stâncos plin de pante și trepte. Alocă-ți timp pentru un popas mai lung, fiindcă vei vrea să faci multe poze.

Ce e bine să știi despre Cascada Moara Dracului și împrejurimi

  • Monumentului Militarilor Israeliți. La aproximativ o oră după pornirea din satul Șimon vei vedea monumentul ridicat în memoria celor șase israelieni și a unui român care s-au prăbușit cu elicopterul pe vârful Guţanu în timpul exercițiului militar comun Blue Sky 2010.
  • Cascada Moara Dracului are debitul maxim în aprilie-iunie, după dezgheț. În perioadele secetoase are puțină apă, iar iarna sunt mari șanse s-o găsești înghețată.
  • Peisajele arată superb în aprilie-mai, când Poiana Gaura și luminișurile sunt presărate cu miliarde de brândușe.
  • Traseul poate fi parcurs în orice sezon, dar cu prudență iarna și neapărat cu informare prealabilă despre prognoza meteo. Încălțămintea, îmbrăcămintea și proviziile adecvate pentru drumeție sunt necesare oricând.
  • Pe drum poți întâlni animale de stână, ca pe multe alte trasee montane, iar zona Bucegilor este renumită pentru populația de urși, așa că este bine să nu te aventurezi singur, ci să mergi în grup.

Un excelent punct de plecare spre Cascada Moara Dracului și alte frumuseți ale Bucegilor

Dacă vrei să vizitezi Cascada Moara Dracului ca parte a unei excursii mai ample, îți recomandăm să te cazezi împreună cu prietenii la vila Transylvanian Inn din satul Predeluț, comuna Bran. De pe terasa restaurantului și de pe balcoanele camerelor puteți admira frumusețea copleșitoare a Castelului Bran, a Bucegilor și a Pietrei Craiului.

Confortul este deplin, mâncarea minunată, iar la cerere personalul vă poate pregăti pachete pentru drumeție, cu bunătăți făcute în casă, cu brânzeturi și mezeluri din cele ce fac faima zonei Branului, cu legume și fructe proaspete.

La întoarcere sunteți așteptați cu o masă caldă cu specialități deosebite, un vin bun, o carafă de socată debordând de arome sau un lichior de fructe. Apoi vă puteți relaxa pe terasă sau în intimitatea bibliotecii cu vedere panoramică.

Previous post Strategii eficiente de marketing digital pentru succesul afacerii tale
Photo Spa retreat Next post Cum Să Îți Planifici O Vacanță de Detox și Wellness: Destinații și Tratamente Recomandate